Emma Janssen

demo musisite emma janssenOp jonge leeftijd kwam ik al in aanraking met de accordeon via mijn opa. Hij was het ook die mij de eerste lessen gaf. Op mijn veertiende werd ik toegelaten tot de jongtalentklas van het Amersfoorts conservatorium. Daar studeerde ik bij Boris Joomlansky, bij wie ik in 2004 afstudeerde. Vervolgens studeerde ik twee jaar bij Gaya Jitensha en in 2006 haalde ik mijn Masterdiploma.

Tijdens mijn studie ontdekte ik een nieuwe passie: componeren. In 2001 won ik de Soundtrack-compositiewedstrijd en al snel kreeg ik opdrachten om soundtracks te schrijven voor filmregisseur Steef Speelberg.

In 2008 heb ik met vier vrienden een klezmerband opgericht. Samen met Bas (klarinet), Lisa (trompet), Thomas (viool) en Emiel (contrabas) vormen wij sindsdien 'Klezmorim'. Met deze band spelen we op feesten en partijen. Komende zomer gaan we voor de derde keer op tournee door Europa.
Klezmorim is te boeken voor elke denkbare gelegenheid. Kijk hiervoor op de website van Klezmorim.

Sinds 2010 heb ik een eigen lespraktijk en geef graag les aan kinderen en volwassenen die (beter) accordeon willen leren spelen.
Bij lessen lees je hier meer over.

Klezmerband Klezmorim

demo musisite klezmorimIn 2008 hebben wij, Bas, Lisa, Emma, Thomas en Emiel de klezmerband Klezmorim opgericht. Sinds die tijd verzorgen wij live muziek voor uiteenlopende gelegenheden zoals bruiloften, kunstmarkten, culturele evenementen en feesten in heel Nederland. Dankzij ons veelzijdige repertoire worden wij veel gevraagd voor het verzorgen van sfeervolle achtergrondmuziek en muzikale intermezzo's.

Klezmorim is te boeken voor elke denkbare gelegenheid. Neem contact met ons op via de contactpagina.

Reis met ons mee door Europa!

Komende zomer gaan wij op tournee door Europa. Volg onze reis op Facebook en Instagram.

Wie zijn wij?

demo musisite klarinetBas van Dijk - klarinet

Bas is de initiatiefnemer van het oprichten van Klezmorim. Na zijn studie aan het Amersfoorts Conservatroium is Bas zich helemaal gaan specialiseren in Jazz- en Klezmermuziek. Behalve in Klezmorim speelt Bas ook in KlariJazz, een klarinettenensemble met een Jazzrepertoire.

demo musisite trompetLisa Smit - trompet

Lisa begon op tienjarige leeftijd met trompetspelen. In 2006 behaalde zij haar masterdiploma bij aan het Conservatorium van Amersfoort. Momenteel remplaceert Lisa regelmatig bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast heeft Lisa een eigen lespraktijk.

demo musisite vioolTomas de Jong - viool

Thomas studeerde viool aan het Amersfoorts Conservatorium bij Victor Bratsch. Thomas was lange tijd concertmeester van het Utrechts Studenten Orkest. Sinds zijn afstuderen speelt hij als solist met verschillende orkesten en is viooldocent aan de muziekschool in Driebergen.

demo musisite accordeonEmma Janssen - accordeon

De eerste accordeonlessen kreeg Emma van haar opa. Vervolgens studeerde ze bij Boris Joomlansky aan het Amersfoorts conservatorium waar ze in 2006 is afgestudeerd. Emma’s andere passie is componeren. Ze componeert filmmuziek in opdracht van Steef Speelberg en is verantwoordelijk voor een aantal composities en alle bewerkingen voor Klezmorim.

demo musisite contrabasEmiel Veenstra - contrabas

Emiel was 7 toen hij op een ¾ cello begon. Op zijn vijftiende vond hij de grootste cello niet groot genoeg en is overgestapt op de contrabas. Emiel is de enige van de vijf die niet op het conservatorium gestudeerd heeft, maar is volgens de andere vier evengoed wel de meest getalenteerde Klezmermuzikant van het gezelschap.

Individu
Hier kan je vertellen wanneer en waar je geboren bent. Op welke leeftijd je begonnen bent met spelen/componeren en van wie je les hebt gehad. Ook jouw opleiding(en), behaalde diploma’s en prijzen kunnen hier genoemd worden. Verder kun je denken aan: deelname aan masterclasses, gemaakte tournees, het verloop van je carrière of een discografie.

Ensemble
Hier kun je de groepsleden voorstellen en bijvoorbeeld vertellen hoe jullie bij elkaar gekomen zijn, of hoe je samen begonnen bent. Van alle groepsleden zou je een aparte beschrijving kunnen geven zoals hierboven staat. Verder kun je denken aan: deelname aan masterclasses, gemaakte tournees, een discografie of in het kort de geschiedenis van het ensemble.

Tips:

  • Schrijf in de ik-vorm (of de wij-vorm voor een ensemble uiteraard), dat maakt het veel persoonlijker
  • Zet belangrijke zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in koppen en tussenkoppen (die scoren beter in zoekmachines)
  • Maak de teksten niet te lang. De meeste sitebezoekers haken al vrij snel af. Als de tekst kort is, heb je een grotere kans dat het gelezen wordt. Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe meer je over je zelf schrijft, hoe minder men over je te weten komt
  • Toch een lange tekst? Deel deze dan in met alinea's, met af en toe een tussenkopje; en maak waar mogelijk opsommingslijstjes (van bijvoorbeeld de masterclasses, de prijzen etc.)