grammy awardKlezmorim heeft de Grammy voor zowel song als record van het jaar in de wacht gesleept met het nummer Miriam’s tragedye, gecomponeerd door Emma Janssen.
Het nummer, gebaseerd op een oud Jiddish volkslied, werd ook onderscheiden met de award voor Best Folksong Performance. Het is de eerste keer dat een klezmernummer tot beste song van het jaar wordt gekroond.

Klezmorim viel dubbel in de prijzen, want ook in de categorie 'Best New Artist' ging de band er met de hoofdprijs vandoor.
De componist Emma Janssen, tevens accordeonist van Klezmorium, verscheen tot verrassing van velen zelf op televisie om de prijs in ontvangst te nemen. Janssens schreef het nummer vorig jaar voor de band en won toen in Nederland de Edison in het genre Jazz/World.
De Grammy Awards worden beschouwd als een prestigieuze prijs, vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld. De prijzen zijn een initiatief van de 'recording industry' en worden jaarlijks uitgereikt door de Recording Academy.

Laat weten wat je doet in deze nieuws-uitbreiding. Nieuws/Blog schrijven biedt leuke manier om jezelf te presenteren, maar ook om een band tussen publiek en jou (en jouw activiteiten) te creëren.

Via Nieuw > NieuwsBericht voeg je een nieuw nieuwtje toe.

Geef jouw bericht een pakkende titel.
Een goed nieuwsbericht geeft meestal antwoord op vijf vragen, in eigen volgorde van belang: wie, wat, waar, waarom en hoe? Neem de lezer mee in jouw presentatie en plaats er een afbeelding bij.